30 januari 2010

Underbar vinter

Idag var det riktigt härligt ridväder. Åkte till stallet efter hästarnas lunch. K ville så klart inte bli infångad. Det fanns ju säkert 100 gram per häst kvar att äta...
Mockade tills de ätit upp varenda liten hötuss och se då gick det hur lätt som helst att fånga in lilla mustangen ;-)

Var rider man då? De plogade ridvägarna är ett minne blott efter snöfallet. Bilvägen vill man undvika. Kvar fanns då K's "ogilla-väg". Han tycker verkligen inte om den och den väg man normalt kan svänga av på därifrån är inte heller plogad så det hade blivit fram och tillbaka på hans "favoritväg" (haha, NOT). Valde då paddocken istället.
Var skitkul! Red på volt och ställde åt rätt håll, rakställde på volten och ställde åt fel håll och fick koll på alla bogar och bakben och K mjuknade långsamt och kändes riktigt ridbar. Minska volten, öka volten, skänkelvikningar osv.
För att inte K skulle kräkas på dressyrpasset i skritt så avslutade vi med tölt några varv med tempoväxlingar, varvbyten och även lite trav. Alla nöjda och glada. Matte fick rida dressyr och hästen fick springa. :-)

Alldeles lagom varmt var det. 12 minusgrader och bara lite lätt vind. Hoppas vädret är stabilt nu någon eller ett par veckor. Jag vill ha vår, sol och värme på en gång sen, inget snöslaskande.
Hellre då så här några veckor till. Riktig vinter så man vet hur man ska klä på sig för att inte svettas och inte frysa ihjäl!

Inga kommentarer: