12 december 2009

Lilltigern

Ja, han är ju inte direkt hemmastadd än. Inte gått på lådan än. Sätter man honom i den studsar han ur som en gummiboll eller så lägger han sig i den. Har inte ätit och druckit något och ska man få tag på honom får man tränga in honom i ett hörn.
Vi har fått oss en vildkatt, en liten minitiger...

Började morgonen med att fösa ut honom från längst under byrån. Gick inte att få tag i nackskinn eller få in handen under magen på honom för det är ju knappt att armen går in där ens :-) Då sprang han vidare till nästa krypin, och vidare till ett 3:e krypin.
Men där kunde jag i alla fall få grepp om honom.
Tvångsgosade lite i soffan, men han var mer ovillig att ligga still idag än igår kväll.
Igår slumrade han till och med till i knäet en liten stund till slut.
Spinner gör han när han blir klappad i alla fall så obehagligt är det förhoppningsvis inte.

Satte mig på köksgolvet imorse och pratade med honom. Han satt då på favoritstället - i hörnet vid toalettstolen...
Då kom han faktiskt hela vägen till kökströskeln!!! Största framsteget hittills.
Men sen fick han ju syn på mig...då blev det så läskigt att han sprang ut i hallen igen.

favoritstället just nu


Undrar hur lång tid det tar för honom att vänja sig?!
ALLTING är ju nytt för den lille stackaren. Hans liv har ju bestått i en bur (stor) tillsammans med mamma och tre syskon. Han är inte van vid någonting som finns i ett vanligt hem, och inte speciellt människovan heller.
Han är tillräckligt tam att han inte fräser eller försöker bita oss, men that is it.

Ska bege mig till mitt tama stormonster en liten stund nu och låta lillen vila lite från mattemonstret, sen ska det tvångsgosas lite när jag kommer hem igen.
Svårt att veta vad som är bäst. Hålla fast honom och tvångsgosa eller låta honom ligga i ett hörn under en möbel och jama och jama... Tror på en lagom fördelning av tvångsgosning och låta honom vara ifred. Andra förslag är välkomna!!!! :-)

1 kommentar:

C sa...

Det tar ett tag att acklimatisera sig, så räkna med åtminstone 2-3 veckor. Har inget hänt på den tiden, så är det nog för mycket vildkatt i honom:-/
Min rekommendation är att låta honom vara en fegis ett tag och se om han så småningom vågar sig fram mer och mer...belöna då gärna med något ...som han inte kan mostå...en räka,skinkbit eller nåt sånt. Förr eller senare blir han hungrig:-)

Lycka till!!!