30 december 2017

Jul och sjukstuga

Julafton firades på hemmaplan, bara vi i familjen eftersom sambon och Emil var förkylda och hade ögoninflammation. Jag trodde länge att jag skulle klara mig, men icke. Efter julhelgen blev jag också förkyld. Hostar, snorar och sover i soffan för att kunna andas på natten.
Idag, årets näst sista dag, har jag tillbringat iklädd morgonrocken. Har varit ut och både morgonfodrat och lunchfodrat i morgonrock. Orkade inte bry mig om att byta till riktiga kläder. Hoppas på att vara lite piggare imorgon.
Vi har inga storslagna planer för morgondagen direkt. Jag ska försöka orka stå ute i hagen hos hästarna tills grannarna har skjutit klart sina raketer. Får väl se om jag håller mig på benen så länge... men skönt att se att inte hästarna får totalpanik innan man går och lägger sig. Det är ju hyfsat halt i hagen fortfarande.
K som är rädd för raketer trivs trots allt bäst ute där han kan se vad som händer. Han mår inte alls bra av att stå inomhus. Jag har tillbringat många nyårsaftnar med honom bara för att folk nödvändigtvis måste skjuta raketer. I de allra flesta fall står han på helspänn och kollar, men man kan ju aldrig veta till 100% hur djur reagerar.
Tanken var att granen skulle vara utslängd och tomtarna bortstädade vid det här laget. Det har det tyvärr inte funnits någon ork till. Men kanske kanske imorgon? Eller så får det bli nästa år helt enkelt.

Emil fick många fina julklappar, men han är allt lite besviken på tomten att han inte fick en livs levande hund... :-) Det stod ju högt upp på önskelistan. Jag känner igen mig själv som liten... Jag ville också alltid ha en hund och en häst.

Inga kommentarer: