1 januari 2011

Överlevde nyår

Nyårsafton 2010 började härligt! Sol, blå himmel, gnistrande snö och 2 roliga ridturer i underbara vintervädret. Sedan körde vi in en massa ved och åt mat (oxfilé och potatisgratäng). Då hade snöovädret kommit. På bara 1 timme hade det snöat 5-6 cm och drivit nere vid stallet så det var runt decimetern på vägen där.
Brellirs sätt att roa sig om dagarna... undrar hur länge vi har träd kvar i den lilla skogsdungen :-/
Nyårsgästerna uteblev, men istället fick vi påhälsning av ett riktigt snöoväder.
Vid midnatt var vi ute i hagen tillsammans med hästarna. Kolbrúnn gillar inte nyårsraketer, men mådde bra mycket bättre nu när han fick vara utomhus med sällskap istället för att som på gamla stället vara tvungen att stå inne i stallet. K stod stel som en pinne ända från kl 21 (då det började knalla på avstånd) till efter 12-slaget. Brellir å andra sidan var tvärlugn och stod nästan och somnade :-)

Snöig Kolbrúnn till vänster och snöig Brellir till höger (vid midnatt)

Katten ville också med ut vid 12-slaget, men tyckte nog att det var lite mycket snö i hästhagen. Han jamade lite och tyckte vi skulle komma till honom istället för vice versa, men när han märkte att vi tänkte stå kvar vid hästarna kom han i galopp så snön yrde runt honom :-D
Nu måste han skutta för att se något för det börjar bli en del snö i hagen... om han står eller går har han snö upp över huvudet!

Själva började vi 2011 med att göra varsin snöängel :-)
Min till vänster och sambons till höger :-D
Någonting säger mig att det inte blir någon pizza ikväll... snö snö snö SNÖ.
Tittar man från huset ner mot vägen ser allt bara vitt ut.
Som sambon konstaterade: Det är ju tur att vi har soptunnan ståendes nere vid vägen så man har ett hum om var vägen borde vara i alla fall! ;-)

Inga kommentarer: