28 november 2011

Måndag!

Då har första advent passerat.
Lördagen ägnades förutom ridning åt adventspyntning och pizzaätning.
Söndagen skulle vi ha en LUGN FILMTITTARDAG. Upp med en hand alla som tror på den...

Jo, Humle och Dumle kommer på att elva plus, regn och halvstorm är ju som gjort för att...vara ute och bygga klart altangolvet. Det är sant. Så istället för att titta på film tycker vi båda att det är en jättebra idé. När det regnade så mycket att man bara kunde titta nedåt tvivlade jag lite. Men bara lite. Tog lite extra lång tid att kapa alla golvplankor eftersom vi var tvungna ha sågen under tak en bit bort så det blev mycket mäta, rita, springa med planka, såga, springa med planka, måtta in, borra hål, skruva fast. Tog hela dagen, men nu är golvet klart! Eller hmm, NÄSTAN. Sista brädan in mot husväggen saknas. Den ska sågas på längden och när vi kommit dit så var det så mörkt ute att vi inte såg strecket som vi hade ritat. Bara att ge upp då :-)

Sen in och storstäda huset och klä julgranen!
I min familj har vi alltid klätt gran och pyntat med tomtar den 23 dec. Nu är det ny ordning!
Jag vill ju ha UT min gran efter jul! Hellre då ha den redan från första advent så att man hinner se den lite!!

Se den... det gjorde Pucko! Han undersökte den först genom att sniffa på mattan, på granbarren och på kulorna. Sedan satte han sig i fåtöljen och vrålstirrade på den. Vi funderade lite över om han 1. planerade en hoppattack på den eller 2. om han bara var väldigt fundersam över varför de där tvåbenta släpat in skog i vardagsrummet :-) Tydligen var det alternativ två. *puh*

Pucko klagade högljutt på vårt tilltag igår. Vi flyttade hans matplats från hallen till köket och han blev mycket upprörd. Man visar honom matskålen och han tar någon matbit. I nästa sekund springer han ut till hallen och ska kolla skålen. Som inte längre finns där. *Miiiiiiaaaaaaooooooo* Nåja, någon gång ska väl poletten ramla ner även på lille Pucko.
Någon som undrar över namnvalet?? ;-)

Inga kommentarer: