8 april 2011

Vilken TUR!!

Igår blåste det storm hela dagen. Morgonen började med regn och rusk, sen övergick det till molnigt och storm. Såg inte en enda soptunna som stod upp på vägen hem. En grindstolpe hade blåst omkull för någon och en busskur låg upp och ner ute på en åker. Ringde hem och bad sambon kolla av hagen upp mot skogen ifall det skulle ha vält något träd. Snällaste sambon går ett varv och kollar när han kommer hem och det är helt överallt. Sambon pysslar med lite annat hemma på gården när han plötsligt får se... Staketet ut mot åkern LIGGER ner en lång sträcka. Han skyndar dit. Det gör Brellir också som är nyfiken på allt och alla och nu vill se hur det ser ut på andra sidan staketet. Sambon hinner tack och lov före. Trycker ner stolparna med släggan så gott det går. Traktorn är instängd för portarna är stora enorma vindfång. Kolbrúnn tar det hela med ro. Tills det blåser omkull ett träd i backen nära där han stod. Då sprang han i full rulle ner till sambon och tryggheten.

När jag kom hem fick vi ut med traktorn och trycka ner stolparna en bit till. Var ett äventyr att få upp portarna. Sambon fick upp första porten. Jag skulle hålla emot när jag öppnade port nummer två, men flög som en liten vante efter den när vinden tog tag i den. Ingen risk att den skulle blåsa igen för vi höll knappt på att få igen den porten när vi ställt tillbaka traktorn.
Takpanna och nockpanna har blåst ner från gamla stallet och en fasadplanka på vedboden blåste ner. Gamla spisen som står nere vid stallet och väntar på att få åka till tippen hade vält.

Jag tror inte vi hade några insekter igår i alla fall ;-) Alltid något ;-)

Men vilken osannolik TUR att sambon slutade tidigt igår OCH att han såg att det hade vält. Det var ju helt 15 min tidigare...

Inga kommentarer: