22 januari 2016

Nu är det fredag redan!!

Vab igår.
Vi var ute och lekte hela förmiddagen. Åkte snow racer, hälsade på hästarna, åkte spark, provade skridskorna (det var läskigt! Hjälpte inte att jag ställde sparken på vår isbana så att han kunde hålla i den.). Vi övade på att bara stå på skridskorna och hålla balansen, men det var svårt!! Emil blev arg, rädd och ledsen och ville gå in. Hmmm, vi får nog träna lite och ofta på skridskor ;-)
Sen åkte vi lite mer snow racer innan vi gick in och åt lunch. Jag hann med att fotografera lite också.
Blir ju inte så många foton på vinterhalvåret annars.
Imorgon ska vi försöka hinna prova nya skidorna också. Sen är det dop på eftermiddagen, lilla Molly som ska döpas. Jag har beslutsångest om klädsel. Är ju inte så jättesugen på att frysa arslet av mig i kjol, men jeans känns ju inte heller så kul. Hmm, tål att tänkas på!
Imorse var det 21 minus.
Igår kväll var det inte lika kallt. Jag red båda hästarna i paddocken.
Ni som inte rider missar verkligen någonting!!
Det är nästintill meditativt att rida sådana här vinterkvällar. Allt är tyst, det enda som hörs är snön som knarrar när hästarna kliver i den. Vindstilla och kallt. Snön glittrar i skenet från lyktan.
Hästarna gick riktigt bra så idag är det vilodag. Det är ju oftast det på fredagskvällar. Då har jag min soffhängarkväll (så som ni utan häst förmodligen slappar varje kväll :-P ).
Är glad och tacksam att jag har små balar med hösilage nu när det varit så kallt under så lång period. Jag kör in några i sadelkammaren och så får de tina några dagar, sen packar jag dem i IKEA-säckar och kör in nya djupfrysta på upptining. Det hade varit MKT svårare med rundbalar/storbalar.


Hört ryktas om plusgrader till nästa vecka. HOPPAS att de har fel. Jag tar gärna vår med 10-15 plus och grönskande buskar och träd, men kan jag inte få det så har jag hellre riktig vinter än slask och blask och ishalka. Det är ju såååå bra underlag nu. Inte halt alls och perfekt ridunderlag. Jag övar galoppfattningar nästan varje gång jag rider i paddocken för rätt vad det är så är det ju halt där och slutövat.


Idag väntar en dag med förberedelser inför internrevisionen på tisdag. Tjohoo... Men snart är det helg!!!

Inga kommentarer: