26 april 2014

Underbara helg!

Mindre underbart med dyngförkyld liten pojke här hemma. Hoppas att inte jag och sambon ligger utslagna imorgon... Det räcker med sjukdomar och sjukskrivningar nu!!
Började dagen med en långpromenad i skogen. Tänkte att det kanske var bra för lillsnorisen att inte springa runt och trötta ut sig precis hela dagen så han fick åka vagn. Vi utforskade pinnar, grankvistar, maskrosor och kottar längs vägen. Vitsipporna fick stå ifred. Vi hälsade också på grannens fina hundar. Deras gamling nosade så försiktigt på Emil att han nästan vågade klappa den. Han har ju inte träffat några bra hundar än, bara en jätteglad som han blev lite rädd för och så några småhundar. Vi får se till att hälsa på stora lugna hundar några gånger till så är han nog botad från sin misstänksamhet mot dem. Mamman fick till sin stora förtjusning hälsa på den lilla sötaste valpen. Fick en jättepuss av den. Valpar är ju såååå härliga och underbara :-) Jag kunde bara inte motstå att fråga om jag fick hälsa...

Har skrapat lite fönsterkarmar, grundmålat 2 fönster och städat ur kylskåpet idag. Eller nästan hela kylen. Har facken i dörren kvar för då hade min lilla kompis ledsnat på att leka vid köksbordet och jag avbröt kylskåpsstädningen. Annars har jag mest lekt med Emil. Lekt i sandlådan, låtsaskört åkgräsklipparen, klappat på traktorn, tittat på jordgubbsplantorna, krupit under tråden till hästarnas hage (jag sa att han inte fick röra tråden som det ju är ström i, jag sa inte att han inte fick gå in i hagen...) och städat bort påskriset.

Emil pratade med mormor i telefonen idag. Två gånger till och med. Nu på kvällen ringde jag upp och gav luren till Emil. Han sa hej och sen snackade han och skrattade och till slut sa han hejdå ("hejå") och tryckte sedan bort samtalet. Så jag fick ringa upp mamma igen så att jag fick prata lite :-)
Vet inte om det var en slump eller om han vet hur man stänger av telefonen.
Han gillar telefoner i alla fall.
Han använder även andra saker som låtsastelefon och håller dem vid örat/kinden och pratar.
Smörgåsbitar, leksaksbilar, fjärrkontroller och lite annat får vara telefoner så ibland får man torka bort margarin från öronen. ;-)

Imorgon ska tydligen sambon vara hemma. Kanske hinner vi ändå en vagnpromenad, vi får se.
Hade ju tänkt mig en lugn dag till :-P
Men kanske kan hinna med lite vanlig inomhusstädning och lite målningsarbete och kanske kanske fixa klart i Emils blivande rum så att vi kan börja renovera det. Eller så blir det lek, bus och solsäng och slappande. Vi får se :-)
Hoppas í alla fall på mycket mindre snorande! Å att vi inte blir smittade. Å att inte sambon smittade ner sin syster och svåger idag...

Inga kommentarer: