17 april 2014

Skärtorsdag

Idag är det arbetstidsförkortning med 2 timmar, så inte nog med att det är kortvecka - det är kortdag idag!! Härligt värre :-)
Ska hämta Emil och sen ska vi tillbaka till Uppsala igen och uträtta några ärenden. Kul att få lite sällskap på stan!!

Igår "opererade" vi (jag) Brellir. Han har ju haft som en hård liten kula på halsen, med en rund liten öppning. När jag har tryckt har det kommit en del var och lite blod. Igår när jag tryckte till lite hårdare så ploppade det UT en "boll" av någonting. Väldigt ofräscht... Efter konsultation med kunniga Chrissie (min egen hästveterinärsexpert) tog jag mod till mig och ryckte loss "klumpen". Kvar blev ett litet hål där det där äckliga hade växt. Hålet spolades rent med massor av koksaltlösning och sen lite penicillinsalva in i hålet helt enligt instruktioner från min konsult :-)
Sambon var mycket imponerad av vad jag gjorde. Han kunde knappt kolla. Själv var jag till lika delar fascinerad, småförskräckt och äcklad. Men nu är det gjort så nu ska såret bara läka ihop. Måste få tag på hovis också eftersom tappskon har ramlat av IGEN.
Så jag antar att han får vila över påskhelgen. Är nog bra för sårläkningen också.
Jag har ju bästa gamlingen att rida i alla fall!
Tur att det inte kommit så mycket insekter än, då kanske såret läker lite snabbare.

Idag har jag tillbringat hela morgonen/förmiddagen i verkstaden och sågat prover. Kul! Tiden går så himla fort då :-) Snart är det hemgång och påsklov!! Ja, i alla fall 4 dagar ledigt.
Ska renovera fönster. Det är skrapning av gamla färgrester på rutorna och kittning som är planen för påsken. Inte allt för mycket jobb, men ska ju hinna leka och äta påsklunch och ta någon långpromenad också!
Nä - nu är det lunch!
GLAD PÅSK!!!

Inga kommentarer: