6 november 2016

Alla helgons dag och bio

Igår var Emils gymnastik inställd pga höstlovet.
Planen var ju att åka på bio idag, men då valde vi att åka på lördagen istället så att pappan i familjen fick lite egentid att göra vad han ville.
Först hann jag med att rida Brellir. Soligt och nästan vindstilla. Första ridturen med termobyxor och vintervantar för den här säsongen. Sen hann jag bara rida Kolan en kort sväng.



Det var allra första gången på bio för Emil och vi såg filmen Mera monster Alfons. Det var 3 korta filmsnuttar som totalt höll på 40 minuter.
Emil var mest imponerad över den fina utsikten från bion. Man såg ju Fyrisån med gräsänderna och bilar och folk som passerade nedanför fönstret vid satt och väntade vid.
På vägen mellan bilen och bion ropade han hej åt änderna. Då svarade de med "kvack kvack kvaaack". 
Efter bion åkte vi och åt hans favoritmat - chicken nuggets - på Mc Donalds. (Mamman var måttligt sugen, men vad gör man inte för sin son.) Emil åt NIO bitar chicken nuggets. Det gjorde inte jag... å då hade jag ändå ätit mindre lunch än vad han hade gjort!

Därefter hälsade vi på hos morfar. Emil har ju velat se var morfar "bor" länge nu, så det passade ju bra att åka dit eftersom det var Alla helgons dag. Vi tände ljus och Emil lämnade ett litet armband som han gjort alldeles själv till morfar (jag hjälpte honom bara med bokstavspärlorna så att det skulle stå "MORFAR" på dem). Han valde att hänga det på ena ljuslyktan.
Sen åkte vi vidare till gammelmormor (min mormor) och fikade lite.
När vi åkte hem sa Emil att han var lite hungrig (?!). Hur är det ens möjligt?!?? Så när vi kom hem var det bara att ställa sig och steka pannkakor. Han åt 3-4 sådana. Hur får det plats i den lilla magen??? Å hur mycket kommer han egentligen äta som 12-14-åring...?

Idag blir det en hemmadag. Hade tänkt gå en långpromenad med Emil på Kolans rygg, men min fot värker och vill inte ut och gå så vi får nog hitta på någon annan aktivitet inomhus som kräver minimalt med gående. Ska hitta på någonting som kan roa Emil medan jag ska skriva ihop en jobbansökan som ska vara inne senast imorgon. Ikväll är det lyxmassage. Sista presentkortet ska utnyttjas. Med lite tur är sambon klar till dess, annars får Emil hänga med mig. Jag hoppas att han kan roa sig en timme med sina småbilar i så fall, men förhoppningsvis får han hänga med sin far istället.

Nä, nu ska vi tydligen läsa saga. Bäst att sätta fart så att jag sen kan göra lite nytta här hemma.

Inga kommentarer: