25 maj 2015

Kort men intensiv helg

Emil fick sin första fästing i torsdags. Satt på halsen nedanför örat. Den var pytteliten så den hade nog precis bara hunnit sätta sig. Verkar inte ha blivit något mer av det i alla fall. Bara ett litet litet rött märke. Tur att vi hunnit ta första sprutan!!


I helgen har vi grävt mer borta vid dammen. Nu är den snart klar! Bron över är inte riktigt klar än. Den är för mjuk för traktorn. I veckan kommer det hem ett gruslass som vi ska lägga ovanpå så blir det förhoppningsvis lite bättre bärighet.


Vi fick dåliga nyheter i fredags. Dagvattnet går ju ut i vårt vanliga avlopp och det medför att flödet blir alltför högt för vår avloppsanläggning så vi måste dra om dagvattnet.
Sambon hade en rätt tydlig bild av hur dagvattnet leddes från huset. Döm om hans förvåning när han öppnade locket på "dagvattenbrunnen" utanför vårt hus och det är FULLT med skit i brunnen.
60 års skit som samlats i den brunnen. Vi fattar ingenting hur de tänkte för 60 år sen?!? Först går all skit till den brunnen, sen vidare till den riktiga brunnen. Så nu måste det göras om en hel del mer än vad som var tänkt. Pust! Varför kan inte någonting gå lite smidigt någon gång??


I lördags orkade jag inte laga någon lunch. Emil fick en burkmat och jag åt fattigmanslunch (ja macka och mjölk alltså för er som inte vet vad det är). (Sambon var inte hemma.) Det kompenserade vi med riktigt god middag istället som räckte till gårdagens lunch och även matlåda idag.


Fick bogsera loss sambon 2 gånger igår när han körde fast med traktor och kärra. Såna gånger är det himla smidigt med en grävmaskin vill jag lova!


Red Brellir en långrunda igår i det fina vädret. Päronträdet blommar för fullt nu och äppelträden har precis börjat blomma. Har även sett knopp i liljekonvaljerna!
Höjdpunkten måste ändå ha varit fikat i gräset igår borta vid dammen.


Nä, dags att dra igång allt på jobbet!

Inga kommentarer: