6 oktober 2014

Fågelj...l, gräsänka och vinter

I lördags var jag gräsänka för första gången på 4 år! Ja, ÅR!!
Hade köpt hem chips och dip, ostbågar och choklad och laddat dekodern med en massa program som sambon inte gillar att se :-)
Emil och jag avslutade hans kväll på att se en ny pippifilm och han fick lite ostbågar och chips medan jag åt middag. Sen myste vi i soffan till pippi ända tills det var sovdags (för Emil alltså).
Sen ett I-landsproblem. Jag var mätt och inte ens sugen på godsakerna... ;-)
Men jag hann titta på en massa rolig tv i alla fall! Hann däremot inte läsa min islandshästen som väntat några veckor på att bli läst och inte heller fixa lite saker på datorn som jag hoppats på. Tiden gick ju SÅ FORT! Undrar vart jag kan skicka iväg honom nästa lördag - hehehe. Närå. Eller? *flinar*


Igår blev det officiell vinter. Vi satte på snökedjorna på traktorn och så ställde vi undan utemöblerna. Så nu är vi nästan redo för vinter. Hästarna ska få sin uppvärmda vattentunna och alla utekrukor ska in bara. Sen är minusgraderna och snön välkomna!!


Red Kolan en sväng i skogen igår (Brellir blev riden i lördags). Samma fasan som skrämde slag på mig och Brellir skrämde mig igår igen. Samma ställe dessutom. Red längs med ån för att sen rida upp i skogen. Vi kom i tölt när det plötsligt skriker ilsket och flaxar EN OCH HALV METER vid sidan om oss. Kolan ryckte till lite bara, men jag trodde mitt hjärta stannade. J--la fågel. Han kunde väl poppat upp huvudet och kollat lite tidigare så vi hade upptäckt honom?!?


Hann igår i alla fall med att baka en knäckig kanelkaka och lite kladdkakemuffins till jobbet idag och en äppelkaka till oss därhemma samt en kycklingpaj.
Idag är det jobb igen. Tjohoo. Eller inte, men man får ju lön i alla fall :-P
Ska försöka hinna rida ikväll för det verkar bli regn regn regn i slutet av veckan... Ända till och med lördag. Hoppas de har fel!!

Inga kommentarer: