29 mars 2016

Cykling steg 2, påskharen och vårväder

Påskhelgen innehöll allt från påsklunch med mamma och mormor, ridning i solsken i skogen,  tupplur i soffan och påskäggsletning till rensning av Emils garderob. Ut med kartonger med små bebiskläder och sen ska det in lite av hans kläder i nuvarande storlek när sambon har krälat klart ute på kattvinden.


Påskharen hade klafsat in i vardagsrummet och lämnat leriga spår som jag fick torka bort när jag kom hem från jobbet på torsdagen. Sen fick Emil leta reda på sitt påskägg. Han blev JÄTTEGLAD och tror på riktigt att det är påskharen som lämnat det där.
Igår premiärgrillade vi. Dock lite blåsigt så vi åt maten inne.


Igår var det också premiär för Emil att cykla på sin cykel utomhus. Tyvärr är stödhjulen lite klena eftersom han är så lång. Så när han cyklar där det är lite ojämnt (t.ex. hjulspår) så välter cykeln jättelätt. Lektion 1 utomhus gick ut på att öva på att bromsa. Vi har ju rätt backigt där hemma...
Emils reaktion när sambon skrek "bromsa": han släppte båda tramporna och höll benen rakt ut. Not good... Så nu blir det övning på att bromsa och stanna innan han får cykla fritt på gården!
Det skulle ju vara en mardröm om han rullade utför backen utan att bromsa... då blir det nog både en krasch och skrubbsår. Nog för att han har hjälm, men man vill ju inte att han ska göra sig illa!


Det var fint väder både påskafton, påskdagen och annandag påsk, men lite blåsigt. Men i skogen var det underbart väder!
Jag såg 2 rådjur alldeles nära mitt ute i skogen, en citronfjäril och tussilago på 2 ställen i söndags. Igår såg jag nässelfjärilar och massor med tussilago. Nu är det ÄNTLIGEN vår!
Elvattentunnan är utbytt mot en vanlig vattentunna.

Inga kommentarer: