3 september 2010

Redan september

Dagarna rullar på. Fort fortare fortast...
Hinner tyvärr inte renovera i samma tempo, så nu har vi sänkt ribban.
Vi ska fixa köket. Eller...vi ska fixa köket så mycket att man kan använda diskbänken.
Sen ska vi flytta in och fortsätta renovera därefter.
Puh. Jaja, det får gå.
Har ju ändå fått vattenläcka i sovrumstaket så vi får sova på madrasserna i gästrummet så länge. Ingen idé att måla och tapetsera när det regnar in.
Taket ska bytas. Måste bytas. Ingick inte i budgeten. Tjohoo...
Tydligen är tegelpannorna stämplade. De är tillverkade 1928. Inte undra på att det behövs bytas.
Vi hade ju tänkt byta taket själva nästa sommar, men vi trodde ju att man la på NYA pannor 1960 när de byggde nya huset. Icke. Inget att göra åt. Bara leja bort takläggningen till någon som har tid för tak måste vi ju ha och det NU. *Suckar lite uppgivet*

Har påbörjat stolpningen av vinterhagen också. Ska försöka göra lite nu och lite då så kanske det vips finns en hage?!
Sista dagen på jobbet nu före semestern. Ska bli skönt att komma iväg, samtidigt som vi verkligen inte har TID att åka någonstans just nu. Borde fixa med köket och flyttpacka. Vi hinner kanske ändå. På något sätt måste det ju gå. Fråga inte hur. Men det måste gå.

Mitt dåliga samvete har jag informerat om att det är höstvila för K nu. Ingen vintervila i år utan höstvila. Har nu inte ridit på över 2 veckor och väldigt dåligt 2 veckor innan det. Får bli uppryckning efter semestern! Tittar i alla fall till honom varje dag och håller efter sommareksemet. Fungerar faktiskt hyfsat trots att de går ute dygnet runt. Bortsett från 2-3 timmar på eftermiddagen/tidig kväll då de står inne.

Önskar jag kände fler händiga personer som kunde hjälpa till för trots att vi jobbar precis hela tiden hinner vi inte med allt vi måste :-(
Men men, det blir väl bättre när man väl flyttat dit. Lättare att inte behöva åka fram och tillbaka!

Nä, nu ska jag strax pysa hem och börja plocka lite där hemma. Det är ju freeedag!

Inga kommentarer: