26 oktober 2015

Hjärtinfarkt light

Hästarna får ju sova inne varje natt nu när det är björn alldeles nära inpå. Jag släppte ut hästarna som vanligt imorse. Ser att de tittar intresserat ner mot ån. Jag tittar också.
Vad får jag se om inte något stort och mörkt på åkern, som rör sig långsamt, lyfter huvudet och tittar mot mig och sen fortsätter beta. Försöker avgöra om det är en älg ett jättebamsestort vildsvin eller...björnen. Svårt, men jag ser inte några långa ben och den rör sig inte som en älg utan strosar bara sakta sakta lite framåt.
Så jag misstänker b j ö r n. Åker iväg och lämnar Emil på förskolan så att han inte ska missa sin frukost. Sen full rulle hem för att kunna kolla ordentligt i dagsljus och för att ta in hästarna igen om det är björnen. Vågar ju inte lämna dem i en hage 300 meter från en björn...
När jag kom tillbaka stod det 4 älgar på åkern.
Så jag får väl anta att djuret jag såg var en älg. Det är ju inte så troligt att det var både älgar och en björn på samma klövervall? Hoppas det i alla fall!!


Folk är ju så korkade och står vid vägen och glor på den där björnen dag ut och dag in. Han kommer ju vänja sig vid att se människor och vid vittringen av människa och bli än mer orädd. Hoppas de där människorna kommer hem och bär ut våra soppåsar sen när han står nere vid brevlådan och väntar på att få rota igenom soporna... Det är tydligen folk som vallfärdar långt för att stå och titta på björnen. Vad är det för fel på Orsa björnpark? Där finns gott om björnar att titta på för den som vill.

Inga kommentarer: