29 maj 2018

Tidig sommar

Hela maj har det varit helt underbart sommarväder!
Äppelträden blommade över på några dagar, syrenen har blommat klart och nu är schersminen på gång. Normalt sett blommar den lagom till midsommar så i år gick det från extremt sen vår till pang bom nu är det sommar. Allt är jättetidigt istället :-)


Emil har badat åtskilliga gånger i poolen. Jag har bara doppat mig 2 gånger än så länge. Vill inte kyla ner mig så mycket innan hostan har försvunnit. (Envist skit jag dragit på mig...sover fortfarande halvsittandes i soffan.)
Vi har hunnit med att rödfärga, vitmåla och sen värdera gården efter det. Förra helgen var vi ut och åt med mormor och mamma, syster med familj och min ena morbror med fru. Söndagen (mors dag) tillbringade vi hemma och jag gjorde så lite som möjligt! Somnade i hängmattan en stund. Det var väldigt skönt! Slängde ihop en marängtårta med grädde, lemon curd och jordgubbar från Ulva. Sååå goda! Snart är det dags för hemmajordgubbarna! Har köpt 3 nya plantor med månadsjordgubbar så att vi ska ha jordgubbar hela sommaren. De i landet tar ju slut så fort! Den ena plantan har redan kart! De 6 smultronplantorna länsas vanligen av E, men ibland hinner vi med att smaka något smultron. Sen finns det ju mängder av smultron ute i hagen också som vi brukar trä upp på grässtrån. Bästa hemmagodiset!


Hästarna är inne på sin tredje semestervecka nu, men nu tänkte jag börja rida Brellir snart i alla fall. Han har tappat nästan all vinterpäls nu. De höll ju på att storkna i värmen när det plötsligt blev 28-29 grader varmt och de fortfarande hade rätt mycket vinterpäls kvar.
Kolan får nog vänta lite till tills det blir lite svalare. Han är ju gammal nu!
De kommer in på stall några timmar varje dag och där NJUTER de av svalkan. Ligger ner och vilar / sover.


Det är jättetorrt så gräset har vi inte klippt på 2 veckor. Växer ingenting på åkrarna eller på betesvallen heller. Nu gör det ju ingenting för mina hästar för de har mat så att det räcker och blir över. Det är himla skönt att slippa oroa sig för om betet ska ta slut och man måste stödfodra med hösilage mitt i sommaren. Ja...ska det vara det här torra vädret HELA sommaren så lär även jag behöva stödfodra så småningom, men jag tror inte riktigt på en helt regnfri sommar. Vågar heller inte önska mig en heldag av strilande regn för då hamnar vi väl i en regnperiod och så regnar det varenda dag istället. Nä, här njuts det av finvädret och så får man vattna grönsaker och blommor på kvällen. Än så länge finns det vatten i brunnen!


Det här sommarvädret gör att arbetsmotivationen inte är på topp. Man blir ju bara sååå sugen på semester! Äta glass, läsa bok, ligga på solsäng, bada i poolen, ligga i hängmattan, dricka cider... sovmorgon (jag skulle vilja skriva i pluralis här, men E brukar ju vakna tidigt så jag längtar efter EN sovmorgon till att börja med).

Inga kommentarer: